Het goede doel

Op ’t Bastion vinden we het belangrijk om onze leerlingen mee te geven dat niet overal op de wereld de kinderen leven zoals dat voor hen vanzelfsprekend is. Daarom kiezen we ieder jaar een goed doel om dat schooljaar aandacht aan te besteden en door middel van leuke activiteiten, zoals een rommelmarkt, sponsorloop, enz. geld te verzamelen voor dat doel.

Door de jaren heen hebben we een aantal projecten waar we ons mee verbonden voelen. We kiezen bewust voor projecten, waarbij iemand uit de regio persoonlijk betrokken is. Deze contactpersoon komt op ’t Bastion persoonlijk en uit eigen ervaring vertellen over het land of het project. Op deze manier zijn er korte lijntjes en mooie contacten.

 

Onze goede doelen proberen we ook zo te kiezen dat alle werelddelen aan de orde komen. Denk bijvoorbeeld aan de Stichting HoPe in Peru (van Walter Meekes in Aalten) en de Stichting Kalinga in de Filippijnen (van Janneke Heinen uit de Heurne).  Daarnaast willen we ook ruimte houden om af en toe een andere keuze te maken. Zo doen we af en toe ook mee met de landelijke actie ‘Schoenmaatjes’ waarbij de kinderen thuis een schoendoos versieren en vullen voor een ander kind in een arm land. Ieder schooljaar kunt u in de Bastionberichten regelmatig lezen over het goede doel dat we steunen en de acties die we organiseren. Ook dank voor jullie betrokkenheid als ouders! Samen maken we de wereld een klein beetje mooier.